Een rioolinspectie met behulp van een camera is het onderzoeken en het analyseren van de riolering als geheel om de inwendige staat van het riool te controleren. Deze rioolinspectie wordt vaak gedaan als er rioolproblemen zijn ontstaan, maar wij adviseren deze jaarlijks preventief uit te voeren in de vorm van onderhoud aan uw riolering. Zoals bij uw cv installatie kan tijdig onderhoud en rioolinspectie u behoeden voor onnodig hoge kosten. Bij een rioolinspectie met een camera wordt gelet op mankementen aan het riool, zoals -scheuren, -breuken en rioolverstoppingen. Bovendien kunnen externe factoren die van invloed zijn op eventuele rioolproblemen beter worden bekeken zonder dat er bouwkundige ingrepen gedaan dienen te worden. Het brengt een hoop rust om te weten dat het risico op grote rioolproblemen na het uitvoeren van een rioolinspectie zoveel mogelijk beperkt blijft.

Tijdens de rioolinspectie of lekdetectie van uw riolering volgen wij van Rioolbeheer van Straten de weg van de rioolinspectiecamera door uw riolering op een scherm en kan een doeltreffende oplossing geboden worden. Mochten wij tijdens de rioolinspectie schade aan uw riolering ontdekken dan kunnen wij direct een inschatting maken van de ernst van de schade of het rioolprobleem maken. De beelden van de rioolinspectiecamera worden met u besproken aan de hand van een uitgebreide rapportage. Met deze rapportage geven wij u direct het advies om de werking van het riool te optimaliseren. Vaak kan een rioolprobleem bij tijdige constatering verholpen worden met een reparatie zonder direct een hele buis van uw riolering te vervangen. De riolering wordt intensief gebruikt en vaak staat men er niet bij stil, hoe belangrijk het is dat het riool naar behoren functioneert. We gaan ervan uit alsof het vanzelfsprekend is dat de rioolleiding nooit problemen zal vertonen.

Rioolbeheer van Straten is dé specialist omtrent rioolbeheer in omgeving Boxtel. Naast Boxtel bieden wij ook 24 uurs rioolservice in Liempde, Lennisheuvel, Sint-Michielsgestel, Schijndel, ‘s-Hertogenbosch, Eindhoven, Best en Oirschot. Wij hebben reeds 10 jaar ervaring in rioolbeheer endaarmee zorgen wij dat uw rioolproblemen direct verleden tijd zijn.

Rioolinspectie

Rioolinspectie met camera

Op bovenstaande foto geven we u een voorbeeld van hoe een rioolbuis inwendig gecontroleerd kan worden met onze rioolinspectiecamera als wij worden ingeschakeld om het riool te inspecteren of deze nog in goede staat is. Met onze inspectie rondom en onder het huis is op dit soort beelden duidelijk te zien waar scheuren of breuken in uw riool zitten of waar een rioolverstopping door wortelingroei zou kunnen onstaan. Met onze Ridgid SeeSnake rioolinspectiecamera kunnen wij circa 30 meter riolering in een sessie bekijken.

Wortelingroei rioolinspectiecamera

Rioolverstopping door wortelingroei

Wortelingroei is een van de meest voorkomende redenen voor een rioolverstopping, op bovenstaande foto laten wij u zien hoe de verstopping begint.

In dit specifieke geval hebben wij van Rioolbeheer van Straten grote rioolproblemen weten te voorkomen door tijdig onderhoud van het riool van deze klant. Deze rioolinspectie met behulp van onze Ridgid Seesnake rioolinspectiecamera was onderdeel van het onderhoud van deze riolering. We hebben dit stuk verouderde dunwandige PVC buis met wortelingroei vervangen voor nieuwe sn4 PVC rioolbuizen die voldoen aan de NEN 1401 en voorzien zijn de keurmerken Recycore® Technology en het KOMO.