Riool vervangen of nieuw riool aanleggen in en rondom uw huis kan voor vrijwel iedereen die niet in een relatief nieuw huis woont noodzakelijk zijn. Een riool kan sterk verouderd zijn door dunwandige PVC. Dunwandige PVC als riool is heel kwetsbaar en vroeg of laat scheurt deze kapot.
Het is daarom ook essentieel om tijdig het riool te vervangen en rekening te houden met nieuw riool aanleggen. Rioolbeheer van Straten is gespecialiseerd in een riool vervangen en nieuw riool aanleggen voor bijvoorbeeld een aanbouw. Bij een aanbouw zoals bijvoorbeeld een kantoor, een mancave of speelruimte voor de kinderen ontkomt u niet aan het aanleggen van een nieuw riool. Er is dan vaak sprake van een hemelwater afvoer die in de tuin verlegd dient te worden omdat er dakoppervlak extra zal ontstaan en het voor uw tuin het beste is om hemelwater direct op het riool aan te sluiten.
Rioolbeheer van Straten is dé specialist omtrent rioolbeheer in omgeving Boxtel. Naast Boxtel bieden wij ook 24 uurs rioolservice in Liempde, Lennisheuvel, Sint-Michielsgestel, Schijndel, ‘s-Hertogenbosch, Eindhoven, Best en Oirschot. Wij hebben reeds 10 jaar ervaring in rioolbeheer endaarmee zorgen wij dat uw rioolproblemen direct verleden tijd zijn.

Riool aanleggen

Riool aanleggen met hemelwater afvoer

Rioolbeheer van Straten kan uw riool aanleggen waarbij er ook direct aan hemelwater afvoer gedacht is. Op bovenstaande foto wordt in het kader van rioolbeheer een nieuw riool geplaatst met hemelwater afvoer. Op dit riool is een aansluiting van keuken, toilet en hemelwater afvoer gerealiseerd. Als de riolering in uw tuin aangelegd dient te worden gebruikt Rioolbeheer van Straten meestal een mini graver om efficiënter te kunnen werken. Voor aanvang van dit soort werkzaamheden vragen wij een Clic-melding aan bij de overheid. Hierbij staan alle leidingen zoals stroom water gas en riool aangegeven waar deze zich bevinden op uw terrein.
Wij gebruiken meestal een minigraver als we dieper dan 60cm en langer dan 5m moeten graven.

Riool vervangen

Riool vervangen

Riool vervangen is het advies bij sterk verouderde riolering. We spreken over verouderd riool als we het bijvoorbeeld hebben over dunwandige PVC dat vroeger bij de aanbouw van woningen in de kruipruimte is gelegd. Dunwandige PVC buizen zijn kwetsbaar en vroeg of laat scheurt of breekt het kapot. Rioolbeheer van Straten vervangt op dat moment de dunwandige PVC buis met nieuwe sn4 PVC rioolbuizen die voldoen aan de NEN 1401 en voorzien zijn de keurmerken Recycore® Technology en het KOMO. Voor kleine stukjes of kleine reparaties waarbij we in de kruipruimte onder uw huis moeten graven dan doen dat met de hand en gebruiken we een gewone of ingekorte schep.