Riool ontstoppen en afvoer ontstoppen zijn de twee meest voorkomende riool problemen die wij tegenkomen en waar mensen Rioolbeheer van Straten erg om waarderen door onze 24 uurs service en omdat we deze werkzaamheden snel en efficiënt voor u oplossen. Een afvoer ontstoppen kan nodig zijn voor de gootsteen van uw keuken, maar ook voor de cv-ketel zoals op bovenstaande foto.

De meest voorkomende oorzaak van een verstopte afvoer van de gootsteen in de keuken zijn etensresten die blijven hangen of haren en zeepresten in de afvoerleidingen van uw badkamer. Ons eerste advies om door goed onderhoud dit te kunnen voorkomen is dus in de keuken eerst de borden schoon te poetsen met bijvoorbeeld keukenpapier voordat u ze afwast en voorkom haren in de wastafel van uw badkamer. Een verstopt riool ontstaat meestal door wortelingroei in het riool en dat is een vervelend iets.

Verstopt riool

Riool verstopping door wortelingroei

Riool verstopping door wortelingroei is makkelijk te verhelpen als het buiten de gevel in de tuin of aan het trottoir zich bevind, hierbij kunnen wij dit middels opgraven weer herstellen met nieuwe materialen. Maar ook als er wortels onder uw woning in het riool zijn gegroeid en we daar niet bij kunnen is Rioolbeheer van Straten dé juiste partner voor u. Middels een deelreparatie (Relinen) kunnen wij ook hier de wortels verwijderen en dichtzetten zodat u zich in de toekomst geen zorgen hoeft te maken over het feit dat de wortels terug groeien in uw riool. Oude ontstoppingsdeksels op de erfgrens bijvoorbeeld zijn altijd een heikel punt want hier bevindt zich de riool verstopping op de grens tussen eigen grond en gemeente grond en is wortelingroei de reden dat al het rioolwater niet meer zijn doorgang kan vinden naar het hoofdriool in de gemeente grond. Deze leidingen graven wij op en vervangen daarbij het stuk waar het riool verstopt is of de ontstoppingsdeksel zodat het rioolwater weer een goede doorstroming heeft.

Afvoer verstopt keuken

Afvoer ontstoppen met veermachine

Afvoer ontstoppen in uw keuken of badkamer is essentieel om te voorkomen dat uw huishouden tot stilstand komt of niet meer comfortabel in de woning kan zijn. Op internet worden diverse tips gegeven om uw zelf aan de gang te kunnen met een afvoer ontstoppen. Een afvoer ontstoppen van uw gootsteen of badkamer doet Rioolbeheer van Straten op een professionele manier met behulp van een veermachine. Een afvoer ontstoppen op basis van tips die op internet circuleren zijn helaas maar van tijdige aard. Onze professionele manier van een afvoer ontstoppen zorgt ervoor dat u voor langere tijd verholpen bent van dit vervelende rioolprobleem waar uw hele huishouden last van kan ondervinden. Als in een keuken een gootsteen slecht weg kan lopen of als de vaatwasser afpompen niet meer mogelijk is dan kan Rioolbeheer van Straten dit snel oplossen. We plaatsen een spruitstuk met schroefdop zodat we gemakkelijk met onze veermachine in de leiding kunnen komen. Daarna beginnen we met de afvoer ontstoppen waarbij we direct met water spoelen zodat de leiding weer helemaal zuiver is en weer optimaal gebruikt kan worden.