24/7 Bereikbaar

Bel nu: 0499 – 39 62 80

24/7 bereikbaar

Bel nu; 06 19 63 72 05
Dakgoot reinigen

Dakgoten reinigen

Dakgoot verstopt? Alles kan verstopt raken, zoals de dakgoot. Uiteraard geeft dit net als alle andere verstoppingen overlast. Niet alleen voor het gebouw waaraan deze is bevestigd, maar ook voor alle buren.

In ieder geval, deze verstopping moet verholpen worden om nog meer schade te voorkomen.

De dakgoot wordt te zwaar belast, of op een bepaalde plek zit er teveel vuil. Hierdoor kunnen er scheuren of gaten in ontstaan. waardoor het gaat lekken. Dit kan gevolgen hebben voor buitenshuis, maar tevens voor binnenshuis. Zeker als de ruiten van hout zijn, dat niet heel sterk meer is, is gevoelig voor de gevolgen. Het vocht kan ook doordringen in de muren en voor schimmel zorgen. Inderdaad, zaken waar niemand zin in heeft!

Behalve de dakgoot kan dientengevolge ook nog de regenpijp verstopt raken, zodat je nog verder van huis bent.

De dakgoot is buiten, het regenwater stroomt van de daken en neemt allerlei vuil met zich mee. Bladeren, takjes, vloeibaar en vaster vuil. Dit kan zich op gaan hopen waardoor er een blokkade/verstopping ontstaat. Mos, zand en/of grind van daken zijn ook mogelijk.

Maar er zijn meer zaken die voor een verstopping kunnen zorgen, die zelfs in de dakgoot kunnen komen, om welke reden dan ook. Zand, cement, materiaal van kapotte dakpannen maar ook heel andere dingen. Muizen en ratten kunnen erin belanden, menselijke artikelen zoals tissues, eten , vet en zeep etc. het kan allemaal zomaar. Vaak geven we de buren of andere de schuld, maar elke dakgoot moet regelmatig gereinigd worden.

Voorkomen is beter dan genezen, daarom is het raadzaam minimaal 1 keer per jaar de dakgoten te laten reinigen, 2 keer is eigenlijk nog beter. In ieder geval na de herfst en winter.
rioolbeheervanstraten.nl/contact

Problemen? Bel ons!

    Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op